Prisbelönt ”Pirrvitt” bakad av Gutekorn-mjöl

 

 

Chokladsnittar
av Gutekorn Vårspelt

ca 40 st

125 g rumsvarmt (ekologiskt) smör
1 dl (ekologiskt) socker
1 äggula (vitan sparas till pensling)
ca 2 3/4 dl Gutekorn vårspeltsikt eller annat siktat vetemjöl
3 rågade msk kakaopulver
2 msk vanillinsocker
½ dl hackad mandel (till dekoration)

Rör smör o socker mjukt -går lätt för hand med en
gaffel. Blanda alla torra ingredienser (ej mandeln), rör ihop
med smör o socker samt äggulan till en deg. Låt degen vila i kylen till utbakning.

Dela degen i ca 3 delar och forma längder (ungefär
tummes tjocklek) som lägges på bakplåtspappersklädd plåt. Platta till längderna
något. Pensla degen med den uppvispade äggvitan och strö över
den hackade mandeln. Grädda i ca 200 grader i ca 15 min.
Låt längderna svalna lite och skär dem sedan på
diagonalen i sneda bitar.

Denna ”Pirrvitt” fick tredjepriset i
Hushållningssällskapets och Gotlands Allehandas tävling om ”Baka Gotlands bästa
Pirrvitt” i samband med Mitt Kök-Sverigeresan Matmarknad i Almedalen lördagen
den 9 juli 2011.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s