Landsbygdens dag på Lövsta

Landsbygdens dag på Lövsta avhölls söndagen den 23 september efter en regnrik dag och natt. Två uppsatta tält fick täcka behovet av mysfaktor. Tack Göran Qviberg mfl. Mat- och landsbygdstorget blev trevligt med olika informations och försäljningsstånd, däribland Curt Niklasson, som bjöd på bröd och helkornssallad av Borstvete, som är upptaget på Slow Food Svenska Smakernas Ark.
Bredvid fanns Lotta Högrell också från Näs med de godaste tomater och Tomas Lundgren från Konsumentföreningen Medvetna Matval och systrarna Sanna och Pernilla Hjortenskog som slår ett slag för att äta enbart Gotländskt under en vecka i oktober.
Då ligger Gutekorn bra till eftersom spannmålet har en lång tradition i odling på Gotland, närmare bestämt från bronsåldern. Dessutom förädlas, paketeras och försäljs produkterna på ön utan att ha varit på fastlandet och vänt med undantag för Pastan, eftersom ingen tillverkning finns på Gotland av denna för närvarande.
Men vi hoppas att någon ska nappa på det framöver! Vore väldigt trevligt.
Curt har gjort något historiskt denna Landsbygdens dag, nämligen ett recept på fullkornsbröd av Borstvete smaksatt med kummin.
Titta under fliken recept så finns det där!Pernilla Hjortenskog med färgglada produkter

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s