Gutekorn årsmöte i Näs

Gutekorn årsmöte i Näs blev ett fantastiskt bra möte!
GT/GA fick denna sammanfattning
gutekorn årsmöte

gutekorn årsmöte 2013

Valberedningen i bryderi kring någon oklarhet gällande valen…
gutekorn årsmöte 2013

Förutom styrelsen samt ett antal medlemmar hade vi besök av skribent från Gotlandsguiden, som fick reda på allt om Gutekorn och om den kommande pastatillverkningen på Kattlunds av Gutekorn spannmål, samt om Göran Hoas bekymmer kring att det inte finns ett KRAV godkänt bageri idag förutom Labans. Det skulle behövas ett året-runt bageri som bakar av Gutekornsorter som förser restauranger och butiker med specialbröd men även gårdsbutiker( Lilla Bjers i första hand) med bra bröd som är hundra procent Gotland och som är gott!
Med på mötet var också Karin Farinder som representerar projekt Närproducerat, för att presentera projektets möjligheter att hjälpa  till med olika saker både gällande pastatillverkningen och Gutekorns problematik att hitta försäljningskanaler till Stockholmsmarknaden och butikerna på Gotland.
Sen fick vi förståss en massa god och gotländsk mat efter förhandlingarna tillagad av Kerstin och Monica som arrenderar Kattlundsgården i Grötlingbo och som ska tillverka pasta och även servera matiga sallader med helkorn i fortsätttningen!
gutekorn årsmöte 2013

Efter mötet bestämdes ett möte med Lasse Johansson som redan jobbar med Honung Gotlandica att ta en sittning kring hur vi ska göra för att förbättra logistiken från kvarnen/lagret till butik.

Några dagar före årsmötet besökte Sten/ordförande i föreningen och undertecknad Heart of Sweden i Hemse för att tala om möjligheterna att tillverka en matmuffins ”hundra procent Gotland” av Gutekorn mjöl. Se nedan vilken industri vi har i Hemse!
Heart of Sweden tillverkningslokal

Heart of Sweden i Hemse

Här produceras bake off- formar för mazariner. Här kan det tillverkas många olika typer av bakverk till olika beställare. När vi var på besök hade de varit på mässa i Dubai! Det visste vi inte att vi hade en internationellt erkänd firma i Hemse som levererat till Dubai!
Nedan Sten Rosvall/ordförande i Gutekorn ek.förening  vid en av de stora frysskåpen i bageriet….Sten Rosvall i lagret på Heart of Sweden

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s