Matlagning i Gothem 12 maj!

En fantastisk dag med fantastiska människor!
Curt och undertecknad lagade massa mat med en grupp kvinnor i Gothem bygdegård! Målet var att visa på mångfalden av Gutekorn spannmål med historia och smak.
Så såg det ut när vi var klara innan vi började smaka på allt…
gutekornmatlagning i Gothem GruppbildVi lagade lantbröd med surdegskultur, som blev ett fantastiskt bröd i högre temperatur än man kunde förväntat sig, knäckebröd a´ la Curre som vi säkert någon gång i framtiden får receptet på… kall sallad av borstvete med hyvlade rotsaker( som någon i gruppen kommenterade att ”jag som inte gillar grönsaker till och med kunde äta”…)
kornotto med skogssvamp, en snabbtillagad rätt om spannmålet är kokt i förväg, egenhändigt tillverkad bandpasta från grunden med kallrökt lax och dill med olja smaksatt med citrus, kroppkakor med två olika mjölsortvarianter, fullkornsborstvete och Vårspelt sikt, fyllda med skogssvamp och fläsk, ”Emmercotta” med ljummen hallonsås, saffranspannkaka på vårspelt helkorn, skurna pirrvitter med kolasmak samt hastkaka med bärfyllning…
gutekornmatlagning i Gothem huvudrätter

Dessutom tillagades två olika peston med inslag av kokt Vårspelt, ramslök resp. kaip. Utsökt tillbehör till nybakat knäcke och lantbröd, plussat med hemkörda marmelader från Gothemskvinnorna! AAAHHH, i synnerhet päronmarmeladen föll oss på läppen.

Vill ni smaka så bege er under sommaren till Vitviken i Gothem, där kommer det att finnas ett och annat till försäljning vid affären vissa tiden varje vecka!
gutekornmatlagning i Gothem pirrvittarPirrvittar med fullkorn. Smaskens!

Recept?

Finns under fliken recept….

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s