Gutekorn årsmöte och spannmålsprovning

Gutekorn årsmöte och spannmålsprovning har avhållits på Café Ardrebo i Ardre.

Före årsmötet fick vi en visning av Ardebo B&B verksamhet och Caféet som drivs av Annalena och Johan, bosatta i Ardre. Verksamheten är relativt nystartad och har mottagits mycket väl av både Ardrebor och gäster/besökande. Ardrebo Café använder så mycket lokalproducerat som möjligt, däribland hela spannmål och mjöl från Gutekorn.
Efter visningen genomfördes en smakprovning av Gutekorn spannmål, där många intressanta upplevelser kom fram från panelen. Alla fick fylla i en blankett avseende utseende, dofter, smaker/eftersmaker, textur etc avseende de olika kärnorna. Efter avslutat test fick deltagarna veta vad de smakat på. Testet redovisas på Gutekorns hemsida när det är sammanställt. Smakpovningen genomfördes i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

provning 1 provning 2

En utsökt lunch avnjöts med en vackert färgglad ”pilaff” av Gutekorn Borstvete hela korn och allehanda grönsaker och fårost till det en ugnsbakad lax med grönsallad. Till eftermiddagsfikat hörde en utsökt semla bakad på Gutekorn Vårspelt och Vit Emmer.

vacker mat på ardrebo
Årsmötet avhandlades stadgeenligt och den nya utökade styrelsen består av :
Sten Rosvall ordförande, Curt Niklasson, Riina Noodapera, Urban Allmungs, Liza Vikström, Sussi Redig och AnnSofi Svensson. De två sistnämnda nyvaldes till styrelsen.

Ebbe Andersson avgick från styrelsen efter att ha varit med från starten. Nu väntar styrelsemöte med konstituering och verksamhetsplanering för året.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s