Inbjudan till Fältvandring i Danmark

Invitation til markvandring – om økologiens mangfoldighed                                               Tid og sted: fredag den 29. juni 2018 kl 13. 00

Vi mødes Houvej 15B, Mariager, (indkørsel ad markvejen ved Houvej 13) Lige udenfor Mariager ligger tre marker, hvor kontrasterne mødes. 30ha med økologiske gulerødder står i endeløse rækker til engros-salg lige op ad en lille mark, hvor alle danske frilandsgrønsager står mellem hinanden til direkte levering. Og ved siden af igen er en mark med små parceller af gamle, sjældne og helt nye kornarter, som indgår i en række forskellige forsknings- og udviklingsprojekter. Hvis du interesserer dig lidt for, hvor økologien bevæger sig hen i disse år, så tror vi, at du vil finde arrangementet interessant: Program: 13.00: Velkommen v. Anders Borgen 13.10: Økologisk stordrift: Hvordan passer man 150 ha økologiske gulerødder? Demonstration af bl.a. solcelledrevne luge-vogne v. Limfjords Grønt 13.30: Lokal økologi: Direkte forsyning til 50 familier af grønsager, mel, ænder og kød gennem andele og abonnement-ordning. v. Johan Lund, Falslevgaard Andelsgrønsager. 13.50: Præsentation og fremvisning af markforsøgene i projekterne:

  • PopKorn (FØL): Er populationer fremtiden for økologisk kornavl? v. Per Grupe, Kornby Mølle
  • SAMKORN (GUDP): Forædling af nicheafgrøder. v. Anders Borgen
  • LIVESEED (HORIZON2020): DNA-markører for resistens imod hvedens stinkbrand. v. Anders Borgen
  • ØKOSORT-II (GUDP): Genomisk selektion af fremtidens kornsorter til økologisk landbrug v. Hans Haldrup
  • GuldKorn (Genressource-programmet): Eksotiske kornarter til danske gårdmøllerier. v. Anders Borgen
  • GENBRUG (Genressource-programmet): Resistens imod nematoder og stinkbrand som nøgleegenskaber i økologisk vårhvede. v. Anders Borgen
  • WHEATGRASS (GUDP): Fermenterede hvedespirer af gamle hvedesorter. v. Susanne Genet
  • Værdiafprøvning: De første officielle danske økologiske forsøg i forbindelse med sortslisteoptagelse v. Gerhard Deneken, Tystoftefonden

14.15: Hvad er melkvalitet? Bageevne og glutenallergi i fremtiden hvede. v. Nanna Ytting, Agrologica 14.30: Forfriskninger og fri leg i de spændende marker. 16.00: Turen går hjemad igen (eller evt. over i stinkbrandforsøgene for de særligt interesserede)

Tilmelding er ikke strengt nødvendig, men du er velkommen til tilkendegive din interesse enten på e-mail eller på Facebook:

https://www.facebook.com/events/1619039711540788/?active_tab=about

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s