Pastatillverkning på gång igen både på Fårö och Västergarn

Härligt att Gutekorn Kulturspannmål är på gång igen med att bli pasta!
Gåsemora Gårdskrog och Hotel Stelor kommer att samarbeta med Gutekorn kring att lyfta fram lokal råvara och förädla den till lyx-pasta som Curre Niklasson uttrycker det.

Gutekorn odlarna finns över ön, Frans Brozén på Fårö och Curre Niklasson i Näs passar ju bra som lokala leverantörer av både Vårspelt och Emmervete lämpliga att göra smakrik pasta av.

Lyssna mer här
Fred 22 maj morgonsändningen ca 2:16 in i sändning börjar det, uppdelat i två avsnitt.
Trevliga nyheter och grattis!

Så såg pastan ut 2011 när experimenten startade med Pastamakarna i Eskilstuna….med samma maskin som nu Hotel Stelor köpt…..

 

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s