Bilder från konferensen

 

Här kan du se alla bilder från Riina Noodapera från konferensen
från förberedelserna till avslutningen

Förberedelsebilder
nästan 500 kroppkakor producerades med inslag av färskmalda spannmålssorter av Curre och Riina, i köket jobbade Björn med att förbereda lammkött från Gårdens lamm och koka gröt till saffranspannkakan av enkornsvete….vi lånar ihop glas o kannor och möblerar och dekorerar och sätter upp skyltar

Konferensens första dag med registrering, invigningstal av Mats Pettersson från Grönt Centrum och Hushållningssällskapet och sedan var det igång! Bagarna bakade i matverkstan. Förberedelser av mat i köket, lokala produkter i så stor utsträckning som möjligt, kulturspannmål, gotlandslins, id och sik, grönsaker från Fårö, bland annat. Utdelning av gåva till Gutekorn ek förening från Swedbank

Konferensens andra dag bestod av gruppaktiviteter, landsvisa redovisningar, maskindemo och sammanfattningar olika frågeställningar, fältvandring o demorutor, groupie med ”franske bagaren” Sebastien Boudet, ölprovning, knäckebrödsprovning och god mat, avslutades med lammgryta och saffranspannkaka gjord på enkornsvete.

Konferensens tredje dag var utflyktsdag med fältbesök hos Sten Rosvall i Halla, besök i Ardre, de Gotländska kulturspannmålens vagga med besök i kyrkan och fika med spontanuppträdanden i bygdegården och avslutande lunch med bullbak och kvarnbesök på Kulturreservatet Norrbys i Årets socken Väte. Guider under dagen Riina Noodapera och Sten Rosvall.

Gruppbild vid Ardrestenen vid Ardre bygdegård som sammanbinder de nordiska folken med ”sagan om Volund”
Gruppbild vid Ardestenen